O MENI

Ja sam dr Katarina Misailović, specijalista oftalmolog sa višegodišnjim iskustvom. Oblasti kojima se bavim sa posebnim interesovanjem su strabizam i refraktivna hirurgija.

Fokus, motiv i cilj mog rada su ostvarenja najboljih rešenja za vid mojih paciienata.

Specijalizaciju i prvih 12 godina specijalističkog rada provela sam na Klinici za očne bolesti KBC Zvezdara u Beogradu, gde sam od vrhunskih stručnjaka i nesebičnih mentora  postavila visoke standarde profesionalnosti i odnosa prema pacijentu. Tu sam počela da se bavim strabologijom.

U tom periodu sam bila i asistent na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Moj magistarski rad inspirisan je početnim istraživanjima u oblasti refraktivne hirurgije na rožnjači.

Kao stipendista DAAD u Nemačkoj (Charité – Universitätsmedizin Berlin, Universitätsklinikum Giessen)  i SOE u Engleskoj  (Moorfields Eye Hospital London) usavršavala sam se u oblasti dijagnostike, terapije i hirurškog lečenja strabizama dece i odraslih, kao i pedijatrijske oftalmologije.

Dugogodišnji rad u renomiranoj Miloš klinici doneo mi je dragocena iskustva rada sa izuzetnim kolegama oftalmolozima i inovativnim tehnologijama.

Refraktivna hirurgija je moja uža stručna oblast od 2007. godine. Uz stalni klinički rad, znanja u ovoj  hirurškoj oblasti obogatila sam saradnjom sa refraktivnim centrima u Beču i Atini i redovnim usavršavanjem i učešćima na kongresima.

U mom radu pratim decu sa refraktivnim greškama ili strabizmom,  od malih nogu do perioda odrastanja i doba kada se stvaraju uslovi da se, pored naočara ili kontaktnih sočiva, izabere i hirurško rešavanje dioptrije.

Jedno od najvećih zadovoljstava u radu donosi trenutak kada mi pacijenti, koje sam lečila od dečijeg uzrasta,  dovode svoju decu na pregled. Osećaj otvaranja krugova saradnje i poverenja ispunjava me ponosom i uvek novom motivacijom za moj posao, za moje pacijente, za dobar vid, a time i kvalitetan život.